Да оцелееш на инат в поредица от атентати

Да оцелееш на инат в поредица от атентати

Да оцелееш на инат в поредица от атентати

Американски тийнейджър се прочу с невероятния късмет да преживее три терористични атентата, пише Huffington Post.

При атентата на летище „Завентем“ в Брюксел 19-годишният Мейсън Уелс от щата Юта се разминава с изгаряния по лицето, травма на ахилесовото сухожилие и наранявания от шрапнели.

Това обаче не е първата среща на младия Уелс очи в очи със смъртта. Той оцелява и в други два тежки терористични акта – този в Париж от 13-ти ноември 2015 и взривовете, които помрачиха маратона в Бостън през 2013.

„Това е третият му терористичен атентат“, разказва бащата на Мейсън, Чад, за ABC News. “Това е третият път, в който нашето общество става мишена на взривове. Живеем в опасен свят и не всички хора са мили и любящи.“

Понастоящем Мейсън се намира в белгийска болница. Лекарите очакват той да се възстанови напълно.

С лудия си късмет известност доби и 20-годишният белгийски футболист Джейсън Денайър, който също преживява три терористични атаки, но в рамките на само 10 дни.

Първата му среща със смъртта е след мач на Галатасарай, за който играе, срещу Генчлербирлиги, когато при атентат в турската столица Анкара миналата седмица загинаха 37 души, а над 100 бяха ранени.

За втори път футболистът оцелява като по чудо при нападението в Истанбул този уикенд, недалеч от гимназията Галатасарай в района на пл. Таксим.

Късметът не изневерява на Денайър и в Брюксел, където той е повикан да играе в националния отбор на Белгия. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ