Людмила Захариева: Видях смъртта на Луканов върху ръката му

Бившата звезда на Сатирата Люд­мила Захариева се преквалифицира в гадателка. След като преди години директорът на комедийния театър я уволни, госпожата превърна астрологията в своя професия. Записа се на курс при спеца по зодиите Люмиер и не след дълго усвои тънкостите на зана­ята, съобщават от “Уикенд”.

Дистанционно следваше астроло­гия и в Московския университет. Отдел­но   се дипломира и в специалността хомеопатия, изучи метода рейки, а наскоро завърши и психология в Сорбоната. Освен всичко това днес Людмила владее до съвършен­ство и гадаенето с мистичните карти Таро.

„Не съжалявам, че на­пуснах театъра, не ми е мъчно за сцената. За мен това беше мечта, която изпълних и толкова”, зая­вява Людмила. Въпреки че от дълги години не играе, тя често се връща назад в актьорските си спомени. Защото театърът се превръ­ща в нейна мечта още от ученическите й години.

Когато кандидатства в НАТФИЗ, Людмила е сред първите приети. Тя е състудентка на едни от емблемите на родното кино и театър – Катя Паскалева, Стефан Данаилов. „Нашият клас беше много кротък. Всички се отдавахме изцяло на репетициите, нямахме никакво време да въртим гаджета.

Пикантни истории се носеха за колегите от другия клас. Един от първите, които се ожениха, беше Ламбо. Рано-рано стана семеен мъж и беше верен на жена си. Не знам защо сега го изкарват голям донжуан и сваляч”, превърта лентата назад бившата актриса.

Най-хубавите и спомени са покрай съвместната й работа с прочутия ре­жисьор Методи Андонов. „Страхотен човек. Професионалист до мозъка на костите си. Умееше да ни накара да се чувстваме част от неговия екип, а не просто някакви студенти. Предаваше ни толкова силно желанието си как да изиграем дадена роля, че когато я репетирахме, изпадахме в нещо като транс. Можеше да извади черти от характера, за които самият човек не е подозирал”, споделя Захариева.

Благодарение на ка­риерата си в театъра тя получава възможността да се запознае с. „първия” мъж в държавата Тодор Живков. Веднъж с нейна колежка изнасят пред­ставлението „Кавказкият тебеширен  кръг на Брехт” лично пред лидера на партията. Людмила пресъздава героинята на обратната губернаторка Наталия Абашвили. След края на спектакъла Тато е впечатлен и дори кани Захариева да танцуват. „Уважи всички дами на сцената, а накрая и мен. Добре си изигра валса”, разказва актрисата. Тя е категорична, че слуховете за предпо­читанията на Живков към млади артистки са несъстоятелни. „Пълни глупости! Нито е оп­ипвал мен, нито някоя колежка”, дразни се астроложката.

Много преди да започне да изучава влиянието на звездите върху човешките съдби ипророкуването с карти Таро, тя се посвещава в тънкостите на хиромантията. Заедно със Стоянка Мутафова и Людмила Краева участва в постановката „Кабаре“. „Като разучавахме ролите си, със Стояна решихме да се научим да гадаем по линиите на дланите. Целта беше по време на представлението да се разхождаме сред публиката и да гледа ме на ръка“, обяснява Людмила. „Тогава на спектакъла идваха много високопоставени мъже, богаташи на висо ко ниво. Със Стояна като минавахме покрай тях да им гледаме, пъхаха ни долари всутиените.

Андрей Луканов
Андрей Луканов

После си деляхме печалбата и се шегувахме, че по-добре да станем танцьорки в истинско кабаре. Ще си изкарваме месечната заплата от театъра за една ве чер!“ смее се актрисата астроложка.

Незабравима за нея е срещата й с показно убития премиер Андрей Луканов. „Пак играехме в същата постановка, когато го видях сред публиката. При ближих се до него и взех ръката му. Веднага видях смъртта, самото убийство. Погледнах го в очите и му го казах. Изпуснах се. Помня, че върху лицето му падна сянка, погледът му стана много замислен, разказва съдбовната си среща Людмила.

За Алекс Антонова

Прочети още

Praskova Praskovi 01

За и против прасковите. Какво трябва да знаем за тях?

Идва сезонът на прасковите и не е зле да научим повече за тези „плодове на …

2 Мнения

  1. Вержиния

    Ако сте успяли да се свържете с Людмила Захариева, моля да ми помогнете и на мен.
    Благодаря!

  2. Юлияна Гианти

    Искам да притежавам карти Таро,и да установя пряка връзка със Людмила Захариева за да обсъждаме моите възможности,как да разчитам това,което ми подсказва Висшият разум или Бог.

    Бог да ви благослови! Юлияна Гианти скайп:julianagianti
    e-mail:europa_pee@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *