Бомба уби Беназир Бхуто

Атентатът стана по време на митинг на Пакистанската народна партия
27 дек 2007 15:44,
91
Бомба уби Беназир Бхуто
Бхуто два пъти заемаше поста министър-председател на Пакистан. Снимка: БГНЕС

Бившата министър-председателка на Пакистан Беназир Бхуто е убита в бомбен атентат, съобщи ВВС, цитирайки говорителя на Пакистанската народна партия.

Информацията бе потвърдена и от Ройтерс.

При взрива в град Равалпинди са загинали още поне 15 души.

Инцидентът е станал, докато Бхуто е говорела пред поддръжници на партията.

Тя бе два пъти премиер на Пакистан - през 1988 година и след това през 1993, когато предшественикът й Наваз Шариф бе принуден да напусне поста заради неразбирателство с президента.

През 1999 година тя и съпругът й – Азиф Али Зардари, бяха осъдени на пет години затвор и глоба в размер на 8.6 милиона долара по обвинение в корупция. По-късно присъдата им бе отменена от Върховния съд.

По това време Бхуто не беше в Пакистан и избра да не се връща. Тя се завърна в страната си през октомври 2007 година.

Държавният департамент на САЩ излезе със светкавично изявление след убийството й и осъди атентата, допълвайки, че станалото напълно подкопава усилията за постигане на мир в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
One8Se7en преди 14 години
До 75, Цитат:Зиези е легендарен родоначалник на българите, сведения за когото има само в т.нар. Анонимен римски хронограф от 354 г. Според Хронографа Зиези е син на библейския герой Сим, родоначалник на семитите и внук на Ной. Името му е споменато във фразата Ziezi ex quo vulgares (Зиези, от когото са българите), която е първото известно споменаване на името българи в европейски източник. Текстът е част от списък със синовете на Сим и народите, които произлизат от тях.
89
0
 
0
 
! Отговори
ILTO преди 14 години
Ами лелка зелка и ти по назад не оставаш от тоя за ко?? търсите старото му немога да разбера и кой преди били еди кви си между другото историята ми е страст чета национална история между другото турците имат богата история и култура! както и българите незнам за кво се пренебрегвате толкова сте умечени всички дори се чудя дали всички тука си знаете Родословното Дърво до началото на България и Турция недейте се деля еййй всички сме хора и Без Войни и Политика! Вземете Пример от Тибетските Монаси и нали знаете Мъдрия Човек не Спори! Ето ти малко Инфо и за първите Цивилизаций Лелке Зелке: Шумер е първата голяма човешка цивилизация, възникнала през IV хилядолетие пр.Хр. на територията на Южна Месопотамия. Шумерите се считат за изобретатели на писмеността, колелото, множество селскостопански сечива, грънчарското колело, пивоварството и други. Шумерите са народ, населяващ Южна Месопотамия, основно територията между реките Тигър и Ефрат, на юг от съвременен Ирак. Все още няма единно мнение за произхода на шумерите. Не е изключена възможността шумерската цивилизация да е възникнала в процеса на развитие на предшестващата я местна култура Убейд. В епоса на шумерите се споменава за страна, която те считали за прародина на цялото човечество - остров Дилмун (днешнен Бахрейн). Учените считат, че езикът на шумерите е родствено свързан с урало-алтайските езици, в частност с тюркското езиково семейство. и недейте да приказвате за религий и държавни политики че не сте тръгнали да оправяте света така че не се хабете! А Религийте НЕ Са Хубаво нещо делят само хората както и езиците! Религийте преди са праени за войни,територий и богатства и най опетнената е Християнската! да няма тука сравнения Моля ви се! Погледнете Будизма е според мен по добре от Християнството и Мюслюманството! Е и Будизма си има лошите черти ама не и колкото Християнството и Мюслюманството а Ал Кайда е Секта както Християнските Секти и Масоните ама незнам дали хабер си имате че Католиците управляват света! Смърт на Религийте ДА живее любовта и природата пазете си я! от мен толкоз!
88
0
 
0
 
! Отговори
ILTO преди 14 години
Всички сме хора и всички идваме от звезден прах малко гледайте научно популярни филми а не *** сериали като онуй дързост и красота сиурно света ще изчезне но тоя сериал още ще го дават хахаха и какво се сравнявате турците били тай,българите били тай май май всички сте тай между другото в турция турците не мразят така бърлгарите както тука българите тях!! Но с мразене до никаде не се стига Нацизма в Германия падна и хората пак са напред няма национализъм ще ви дам пример с най бързо преуспялата страна да се развие украйна и те мразели *** и така като нас ама като влезли свършило национализма сега хората са много напред поне от нас! аа я ми отговорете коя цивилизация е първата!!! ако не знаете ще ви дам материал и после пишете кои страни бедни ли били какви били и да знаете че има народи и религий които са против Модернизацията и спрете с комерсиалното в българия това ме дразни най много всеки гледа външния вид а самите хора са супер селянджъри пред Европейците! живял съм в германия и някой работи ги знам от опит и квото съм видял и живял айде от мен толкова Чао Ви!!! :)
87
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 16 години
То се вижда кой е комплексиран! Използваш названия и обръщения, с които са се обръщали турците към поробените народи по време на робството. Само че забравяш, че в момента ти си роб - нямаш корени, държава, промиват ти мозъка с примитивна религия, нямаш никаква ценностна система, водиш безсъзнателно съществуване....защо изобщо живееш!?
86
0
 
0
 
! Отговори
HASAN преди 16 години
Хората се обединяват зад религията, защото това им дава напърво място сигурност. В модерния свят човек се чувства самотен, затова има нужда да се индентифицира с някаква група към която да пренадлежи. Това не са мои мисли, а на Збигнев Бжежински. Именно, чрез този факт той обяснява засилващият се ислямски фанатизъм. Младежите отрасли през 70-те, 80-те и 90-те, няма чрез какво да се индентефицират, кои са, каква е целтта им..., естествено е религията да ги обедини, да им даде цел, смисъл...Чета подвизаващите се тук "мисюлмани" и виждам описаните черти в тях много ясно. Предполагам роден нейде из красивите Родопи, младежа се чувства изгубен, поради това е много лабилен и податлив на влияние. Попаднал на "духовен"водач и ...станал нещо, което никога не е искал дабъде. Безсилен е и затова си приписва авторитета на групата, към която принадлежи. Самият той надали разбира колко грубо го използват неговите "главни". Дали разбира, че губи най-ценното си...времето, което му е отредено на тази земя заради нечии користни цели? Забележете, тръгнал да "завладява" Европа и да руши империи...губи си времето да говориш за Аллах или Исус, Буда, Конфуций - те точно това искат от теб - да разразходваш енергията си за безмислени неща. А какво ще е най-правилното действие, което да направиш, ще ти кажа: Стани добър човек, въпреки, че живеем в много жекток свят, намери си хубава жена в която да се влюбиш, направи и деца, възпитай тези деца да станат добри хора не ги обърквай с религия има толкова по-важни неща, които да научат...
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Q mar6 v carkvata - poslu6nik!
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А бе много комплекси сте насъбрали и аз ви карам да ги споделите и да ви олекне!
83
0
 
0
 
! Отговори
lelka_debelkaa преди 16 години
я ми прочети пост 75, че ме мързи да ти набивам канчето. То господ ти го е набил. та виж в какво си номер 1. Гледам и други ти го набиват.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Mehmed-turciq" deto se predstavq ne e nikakav tur4in ami si e 4ist balgarin samo 4e v realniq jivot e prenebregnat i nikoi ne go e..va za sliva i 4rez foruma se 4uvstva li4nost tova e!
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За мене в дъното на всичко стои местният диктатор - просто се страхуваше от тая жена.И как може да се има доверие на някого, който се казва ПЕРВЕРЗ ????
80
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 16 години
България сега може да е бедна и унизена, но в Библията е казано: "Последните ще станат първи". България може да стане *** само в сънищата ти, ***!
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ot tiq deto gi e...me akal ne 6teme!
78
0
 
0
 
! Отговори
mehmed-turciq преди 16 години
Eh vie balgarite ste stra6na papla4, samo se opluvate edin drug, i ne vijdate kade se namirate!!!!! Vie ste na poslednata dupka na kavala, ako ne vi e qsno! Vsa6tnost mn. skoro Balgariq, 6te se nari4a Bulgaristan tiuflek....spored men do 20godini, 6te si zatriete darjavata, i togava 6te se poqvim nie za da pomognem na zagiva6toto naselenie.
77
0
 
0
 
! Отговори
do do преди 16 години
gotovi ste na momenta da se iztrepete.bravo!
76
0
 
0
 
! Отговори
lelka_debelkaa преди 16 години
Що не погледаш "Среднощен експрес", за да видиш на кое място сте.Мога и да продължа да ти обяснявам, ама са те топили в сода? Знаеш ли защо? Нали си на първо място... я сега да те видя отворко.Още веднъж обиди Българите. Ей, за Зиези нещо да си чувал? Не си нали и в гугълчо го няма? Манафски истории Номер 1 сте там. Да ти е познато? Мислиш ли че не мога да ти влезна в стила? ха-ха-ха
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само,че си объркал местата ,българите са на последно място,турците в началото на класацията,а вие само по проституция сте 1,ех,от вас това може да се очаква!Зелен кон и умен Бай *** няма!Приличаш ми на "гладна кокошка, просо сънува"!ха-ха-ха
74
0
 
0
 
! Отговори
Dr.Mengele преди 16 години
Kakvoto i da pi6at tur4orite si ostavat prosti i neuki prirodno!Nie balgarite sme dokazano vtori v sveta po intelekt sled evreite.Turcite v tazi klasaciq "oglavqvaha"predposlednite mesta.Posledni mislq 4e bqha papoasi ili bu6meni ne sam siguren. Ta tova e, grani4im s edna mnogo prostovata darjava kakvato e Turcia no v kraina smetka 4ovek sam ne si izbira sasedite!Abe pone hubava baklava pravqt!
73
0
 
0
 
! Отговори
lelka_debelkaa преди 16 години
Това Българин не може да го каже.500 години Турско робство и кланета...Мехмеде мислиш ли че като смениш латиница и не те познаваме? По идиотско изказване не съм чела. Я се върни в темата за снимките че ми писна да обяснявам... и чети там какво съм ти писала... наплисирай си мозъка.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мюсюманите сами се избиват - Ал Кайда не цепи басма на никого. Турция за тях са предатели, защото са съюзник на САЩ.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
...blagodarenie na takiva p...ki kato tebe!